Livrare gratuită
2012 Chisinau, str. Mitropolit Varlaam 75

CEAI DIN MIEZ DE HRIȘCĂ (SOBA CHA) 390 GR


Ceaiul de hrișcă, cunoscut și sub denumirea de ceai tartru de hrișcă sau (în stil japonez) Soba Cha, este un produs complet unic. Contine:
• proteine și carbohidrați;
• un complex de vitamine;
• celuloză;
• 18 aminoacizi, dintre care 8 sunt de neînlocuit (adică sunt necesari pentru o persoană, dar nu sunt produși de corpul său);
• 13 acizi fenolici;
• aproape 20 de elemente cheie micro și macro.

La aceasta rămâne să adăugăm că, spre deosebire de familiara hrișcă de însămânțare, hrișca tartară are o aromă și un gust incredibil de plăcute, strălucitoare pentru copii. Este dificil să o descrieți în cuvinte: ceva între pâinea proaspăt coaptă și fursecurile cu fulgi de ovăz înmuiate în lapte cald.
Pachetul conține 390 g de granule de ceai tartru hrișcă.
Ceaiul de hrișcă (Soba cha) nu este un medicament.

Ceai din miez de hrișcă - un complex de vitamine

Coreenii o numesc hrana zeilor, iar japonezii o numesc panaceu. În medicina chineză, hrișca tătară este folosită de câteva mii de ani și astăzi rămâne unul dintre produsele centrale care economisesc de la sute de afecțiuni. Primele mențiuni despre ea în Ayurveda datează din secolul al III-lea î.Hr. e. Și în Europa a fost folosit de doar trei sute de ani, dar cu siguranță a devenit dependent. Odată ce a fost colectat cu atenție, ambalat în pungi, care își meritau greutatea în aur.
Dar astăzi, oricui îi pasă de sănătatea sa și este sătul de tot felul de „substanțe sintetice” (de la conservanți la coloranți și amelioratori de aromă) își poate permite să atingă magia care este învăluită în hrișca tătară.

Compoziție de ceai din hrișcă

Spre deosebire de alte soiuri de băuturi de ceai, ceaiul de hrișcă nu se face deloc din frunze uscate de arbore de ceai. Pentru el, boabele unei plante neobișnuite - hrișca tătară - sunt cultivate și recoltate. În ciuda numelui grăitor, nu crește în Tatarstan, ci în sud-vestul, nordul Chinei și Taiwan.
Pentru ceaiul de hrișcă în granule, se iau semințe tinere, trecând de vârful de maturare, când concentrația de nutrienți din ele este maximă. Pentru a face acest lucru, hrișca este cultivată numai în anumite locuri și colectată strict la un moment dat.

Pregătirea

Se recomandă prepararea ceaiului de hrișcă într-o anumită secvență:

1. Alegeți un vas de sticlă sau ceramică 200-250 ml și turnați o linguriță de granule în el.
2. Se prepară fasolea cu un pahar cu apă fierbinte la o temperatură de 90 - 100 ° C.
3. Infuzați ceaiul timp de cel puțin 5 minute, acoperind vasele cu un capac.
4. Filtrează băutura și bucură-te de gustul plăcut.

Aceleași granule pot fi preparate de până la trei ori, crescând de fiecare dată durata procedurii. În timpul zilei, această băutură poate fi consumată de până la trei ori. Este mai bine să nu pregătiți volume mari de ceai, ci să faceți o băutură nouă înainte de fiecare băut de ceai.

Granulele preparate pot fi consumate mestecându-le bine - conțin oligoelemente utile. Ceaiul de hrișcă este considerat o alternativă bună la soiurile negre și verzi. Previne dezvoltarea multor boli și facilitează evoluția celor existente.

Vitamine

Datorită tehnologiei verificate, compoziția vitaminică a ceaiului finit în granule este impresionantă. Include vitamine din grup:

• A (prevenirea și întărirea vederii);
• B - B1 (favorizează producția de proteine), B2 (îmbunătățește starea pielii) și B6 (protecție împotriva anxietății);
• C (întărirea sistemului imunitar, creșterea rezistenței organismului la stres și microbi patogeni, metabolism rapid);
• E cu activitate antioxidantă (întineresc, întăresc părul și unghiile, favorizează absorbția nutrienților de către piele);
• PP (transformă grăsimile în carbohidrați - promovează procesarea alimentelor nu în depozite, ci în energie).

Complexul vitaminic este bine, dar cei care au auzit ceva despre o dietă sănătoasă își vor aminti probabil că sunt necesare doar alimente suplimentare pentru a asimila acești nutrienți. Același magneziu, de exemplu, este indispensabil în procesul metabolic. Sau potasiu, în absența căruia inima va începe să funcționeze defectuos, chiar dacă corpul este saturat de vitamine.

Ambele sunt în compoziția de hrișcă tătară și rămân într-un conținut ridicat în granulele de ceai, care se obține din boabele sale. Mai mult, cuprul, care este esențial pentru absorbția fierului, și fierul în sine, care este implicat în hematopoieză și contribuie la saturația sângelui cu oxigen, sunt de asemenea prezente aici.
Zincul conținut în produs îmbunătățește funcția de reproducere și controlează producția de hormoni. De asemenea, stabilizează nivelul zahărului din sânge, prevenind crizele diabetice. În cele din urmă, seleniul susține sistemele naturale de apărare și rămâne unul dintre elementele esențiale pentru funcționarea normală a inimii. Și este prezent și în hrișca tătară.

Aminoacizi și flavonoizi

Conținutul de aminoacizi și flavonoide benefice, acizi fenolici în ceaiul de hrișcă este mult mai mare decât în orez sau grâu. Dar cerealele au fost introduse în dieta instituțiilor de învățământ și a altor instituții tocmai din cauza bogăției acestor substanțe în ele. În hrișca tătară există mai multe astfel de substanțe. Mai mult, complexul lor este destul de echilibrat:

• lizina întărește sistemul musculo-scheletic - ligamente, tendoane, cartilaj;
• acidul oleic (omega-9 esențial) controlează conținutul de colesterol și favorizează îndepărtarea rapidă a excesului acestuia (curăță sângele și îmbunătățește permeabilitatea vasculară);
• acidul linoleic stimulează procesul natural de creștere (de aceea ceaiul de hrișcă este atât de benefic pentru copii);
• lipidele întăresc mușchii, accelerează impulsurile nervoase, stimulează activitatea enzimelor, „accelerând” procesele metabolice;
• rutina - unul dintre cele 26 de flavonoide - întinerește pielea, întărește sistemul vascular, previne bolile de sânge și de inimă;
• aminoacizii de vanilie, galici, ferulici, cafea contribuie la producerea de colagen, care întinerește și strânge pielea, are efect antiinflamator și reduce riscul formării cheagurilor de sânge.

Avantajele consumului regulat de ceai Soba

Frumusețea este că ceaiul de hrișcă nu numai că dă un efect rapid (vigoare, tonus muscular, bună dispoziție, ten sănătos), ci îl mărește și pe măsură ce este consumat regulat. Băutura este bună atât pentru profilaxie, cât și pentru curățarea periodică a corpului și ca suport în tratamentul bolilor inimii, ficatului, rinichilor și ale organelor tractului digestiv.

Beneficiile sale generale sunt exprimate:

• într-un efect decongestionant și antiinflamator (ameliorează bine senzația de greutate și umflare a picioarelor după o zi întreagă de „jogging” pe tocuri);
• îmbunătățirea generală a bunăstării în caz de anemie;
• accelerarea metabolismului;
• normalizarea nivelurilor de glucoză (puteți uita de boala secolului XXI, sindromul oboselii cronice);
• eliminarea colesterolului dăunător;
• întărirea imunității;
• normalizarea greutății.

Consolidarea imunității

26 de flavonoide, printre care rutina și quercetina sunt cele mai active, sunt o întreagă „armată” de antioxidanți care protejează sănătatea organismului. Chiar și în sezonul rece, cu un astfel de sprijin, este foarte dificil să prinzi ARVI. De mii de ani, asiaticii au fost „salvați” de ceaiul de hrișcă din afecțiunile din afara sezonului și, în ciuda mutațiilor diferitelor boli, rămân ficăci de mult timp ai planetei.

Prevenirea diabetului

În China și sudul Europei, au fost efectuate peste o duzină de studii, care au confirmat că consumul regulat de ceai din boabe de hrișcă tătară:

• ajută la menținerea nivelului normal al glicemiei la persoanele sănătoase;
• reduce riscul de a dezvolta diabet, chiar și la cei a căror ereditate practic nu lasă o șansă de viață fără injecții cu insulină;
• ameliorează semnificativ simptomele diabeticilor cu orice diagnostic (tip I, II).

Combate obezitatea

Cu un conținut scăzut de calorii, ceaiul tartru de hrișcă este un calmant excelent al setei și o senzație plăcută de sațietate (mult timp). În plus, conține arginină, care previne creșterea grăsimii corporale. O concentrație ridicată de vitamine PP contribuie la conversia grăsimilor în carbohidrați, oferind o sațietate plăcută.

Studiile au arătat că administrarea de ceai de hrișcă în timpul unei diete stricte reduce nivelul de stres pentru organism de aproape 10 ori (el este cel care contribuie la „defecțiuni” și la îngrășare și mai mare). Literal, în 2019, au fost finalizate studii în Statele Unite, care au arătat că înlocuirea băuturilor obișnuite cu ceai de hrișcă doar de 1-2 ori pe zi contribuie la o pierdere de până la 2 kg pe săptămână.

Protecția și întărirea sistemului cardiovascular

Inima - pompa noastră puternică - este supusă unui stres constant în condiții moderne. Și are nevoie de asistență cuprinzătoare, de prevenire de înaltă calitate. Lasă totul la ceaiul de hrișcă și vei fi surprins de rezultate. Cu toate acestea, nu este nimic surprinzător aici, o băutură bogată în flavonoide:

• întărește pereții vaselor de sânge;
• reduce permeabilitatea capilară;
• normalizează tensiunea arterială;
• saturează sângele cu fier, favorizând hematopoieza accelerată și normalizarea hemoglobinei.

În China, a fost efectuat un studiu la scară largă, care a confirmat că ceaiul de hrișcă sporește efectele medicamentelor tradiționale prescrise pentru hipertensiune. Oamenii de știință europeni, la rândul lor, au dovedit că aportul său regulat accelerează recuperarea persoanelor care au avut infarct miocardic de aproape 2 ori.

Protecția ficatului

Cu atâtea vitamine, aminoacizi, enzime în compoziția sa care contribuie la curățarea generală a corpului, ceaiul de hrișcă va deveni un asistent indispensabil filtrului principal al corpului nostru - ficatul. Proprietățile sale hepatoprotectoare sunt îmbunătățite de rutină și acid ferulic.

„Vaccinarea” din oncologie

Spre deosebire de majoritatea medicamentelor pentru cancer, ceaiul din hrișcă este complet inofensiv. Mai mult, efectul său antitumoral a fost confirmat în mod repetat (și nu numai în acest secol). A lua această băutură în mod regulat reduce într-adevăr riscurile de cancer de sân și de tract digestiv. Și datorită compoziției sale bogate, care crește rezistența organismului la stres și sprijină regenerarea sa naturală, băutura devine un mijloc excelent de protecție împotriva oricăror boli de cancer.

Tonul corpului

Vitaminele B prezente în boabele de hrișcă contribuie nu numai la întărirea generală a sistemului imunitar. Ei sunt, de asemenea, responsabili de funcționarea sistemului nervos. Aceasta înseamnă că acestea contribuie la tonul general, îmbunătățesc memoria, reacțiile și cresc activitatea. Vorbind în limba Ayurveda (cel mai vechi dintre sistemele medicale), ceaiul de hrișcă este atât un tonic pentru creier, cât și un elixir de energie într-o sticlă.

Curățarea corpului

Tot felul de programe de detoxifiere au devenit incredibil de populare în ultimii ani. Doar puțini oameni știu că ceaiul de hrișcă este creat pur și simplu pentru a deveni centrul lor. Activează procesele de hematopoieză, curăță rinichii și ficatul, accelerează fluxul sanguin și procesele metabolice, ajutând la eliminarea din organism a tuturor tipurilor de toxine, toxine și alte substanțe nocive.

Practica arată că efectul (nu numai în ceea ce privește bunăstarea, ci și extern) poate fi văzut după 2 săptămâni de utilizare a Soba Cha doar de 2 ori pe zi. Dar este și frumos. Și disponibil tuturor membrilor familiei, indiferent de vârstă.

Ceaiul întineritor

În cele din urmă, tinerețea eternă - cine nu visează la ea. Puteți căuta un elixir secret timp de decenii sau puteți gusta ceai de hrișcă o dată și vă puteți îndrăgosti de gustul său uimitor pentru totdeauna. Și arată mai tânăr în fața ochilor noștri. La urma urmei, această băutură:

• crește producția de colagen (și conține acid cafeic, care îl conține și el);
• strânge mușchii, ligamentele și tendoanele;
• ajută la netezirea ridurilor;
• activează producția de hormoni (inclusiv cei responsabili de tinerețe și vigoare);
• întărește pielea și apendicele sale - păr și unghii.

Un întreg complex de antioxidanți face acest ceai cu adevărat întineritor. În Europa, chiar a fost realizat un studiu care a demonstrat eficacitatea acestuia, care a depășit efectul anti-îmbătrânire din utilizarea produselor moderne de cosmetologie profesională.

Ceai de hrișcă în timpul sarcinii

Vești minunate pentru viitoarele mame: simptomele toxicozei pot și trebuie combătute fără cel mai mic prejudiciu (dimpotrivă, cu beneficii) pentru copil. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să preparați ceai tartru de hrișcă în granule în fiecare dimineață și să vă bucurați de gustul său uimitor. Hrișca tătară are deja tot ce este necesar pentru dezvoltarea normală a firimiturilor - nu sunt necesare vitamine suplimentare. În plus, băutura va întări sănătatea mamei, excluzând:

• malocluzie congenitală sau defecte scheletice la un copil asociate cu o răceală suferită în timpul sarcinii;
• cariile rapide ale dinților mamei datorită unei pierderi accentuate de calciu (spre deosebire de ceaiul verde chinezesc, Soba Cha nu spală calciul);
• dificultăți cu umflarea picioarelor în etapele ulterioare;
• stări de lacrimi într-un moment minunat de așteptare a miracolului nașterii (ceaiul calmează și susține sistemul nervos);
• arsuri la stomac fără sfârșit, care sunt atât de frecvente la femeile gravide.

Ceaiul de hrișcă este o sursă de vitamine și substanțe esențiale, prin urmare, nu numai că este posibil, dar și necesar să beți în timpul sarcinii. Contribuie la păstrarea sănătății femeii și la dezvoltarea corectă fizică și mentală a firimiturilor ei.

Contraindicații

Ceaiul tartru de hrișcă poate fi băut de copii și adulți, de femeile însărcinate și de diabetici, de persoanele care au avut un infarct sau un accident vascular cerebral. El are doar două contraindicații, iar una este condiționată. Se recomandă ca băutura să nu fie consumată în timpul exacerbărilor bolilor sistemului digestiv. Singurul caz când nu îl poți bea deloc este atunci când o persoană are o coagulare a sângelui rapidă din punct de vedere patologic.