Livrare gratuită
2012 Chisinau, str. Mitropolit Varlaam 75









Ulei din fructe de cătină - Oleum Hippophaes. Uleiul nostru este natural, absolut pur, de o calitate impecabilă, de grad farmaceutic, fără adaus de alte uleiuri la compoziția sa, nediluat cu alte ingrediente pe bază de plante, coloranți, fără stabilizatori și conservanți. Uleiul roșu portocaliu cu un gust și miros excelent conține cele mai valoroase componente - tocoferoli, carotenoizi, fosfolipide, vitamina K, vitamina C în cantități semnificative, vitamina E, vitamine B, macro și microelemente (magneziu, calciu, fier, siliciu, mangan, nichel etc.), acizi organici (salicilic și tartric, succinic, oxalic și malic), stearine, acizi necesari sănătății - linoleic, stearic, palmitic, oleic, palmetolinic.
Flacon de sticlă întunecată conține 50 ml.

CE ESTE ULEIUL DIN FRUCTE DE CĂTINĂ

O trăsătură caracteristică a uleiului de cătină cu o cantitate destul de mare de carotenoizi și proprietăți de vindecare este culoarea portocaliu închis și consistența groasă (în frigider, un astfel de ulei se îngroașă până la consistența unui gel).

PROPRIETĂȚI ȘI UTILIZAREA ULEIULUI DE СĂTINĂ

Grupa clinico-farmacologică: un produs care activează metabolismul în țesuturi, îmbunătățește trofismul și stimulează procesul de regenerare.

Grupa farmacoterapeutică: stimulent pentru repararea țesuturilor de origine vegetală. Remediu pe bază de plante. Stimulează procesele reparatorii în piele și mucoase, accelerează vindecarea țesuturilor deteriorate. Are efect tonic, antioxidant și efect citoprotector. Reduce intensitatea proceselor de radicali liberi și protejează membranele celulare și subcelulare (datorită prezenței bioantioxidanților liposolubili). Proprietățile benefice ale uleiului de cătină sunt cunoscute de mult timp. Fructele dulci și acre sunt utilizate pe scară largă în medicină ca tratament și prevenire a multor boli și sunt folosite cu succes și în cosmetologia casnică și industrială.

Uleiul de cătină este un puternic antioxidant natural care întărește sistemul imunitar și îmbunătățește tonusul corpului. De asemenea, uleiul de fructe de cătină strălucitor vindecă perfect rănile intratabile și are un efect benefic asupra ochilor (vindecă conjunctivita, deteriorarea radiației corneei). Uleiul de cătină nu trebuie neglijat pentru răceli, precum și pacienții cu diabet și obezitate.

Indicații ale substanțelor active ale Uleiului de cătină:


Pentru administrare orală și locală: deteriorarea radiațiilor pielii și mucoaselor; colpită, endocervicită, eroziune a colului uterin; ulcer peptic al stomacului și al duodenului, gastrită hiperacidă, perioada după intervenția chirurgicală a tractului gastro-intestinal, faringită atrofică, laringită, colită cronică, colită ulcerativă (ca parte a terapiei combinate).

Pentru utilizare rectală: hemoroizi, fisuri anale, ulcere rectale, proctită, sfincterită ulcerativă erozivă și proctită, proctită catarală și atrofică, deteriorarea radiologică membranei mucoase a colonului inferior.

Pentru uz extern: plăgi scalpate, postoperatorii, cu arsură superficială din stadiul II-III. (mai ales atunci când le pregătești pentru dermatoplastie), abraziuni, ulcere trofice.

În plus, uleiul de cătină are un efect coleretic, antiinflamator, antibacterian, analgezic și protector împotriva cancerului.

INDICAȚII

  •  Consumul regulat de ulei de cătină normalizează nivelul de aciditate al sucului gastric, activează funcțiile pancreasului, îmbunătățește funcția intestinului și metabolismul lipidelor în ficat.
  •  Uleiul de vindecare ajută la gastrită, constipație, colită, ulcere gastrice și previne formarea de calculi renali și hemoroizi.
  •  Normalizează tensiunea arterială și coagularea sângelui, previne dezvoltarea proceselor inflamatorii, întărește pereții vaselor de sânge și scade colesterolul.
  •  Uleiul de cătină este considerat un agent profilactic excelent și este recomandat pentru tratamentul aterosclerozei și a bolilor coronariene.
  •  Previne infarctul, accidentul vascular cerebral și cheagurile de sânge.
  •  Restabilește corpul în caz de otrăvire cu băuturi alcoolice.
  •  Datorită proprietăților sale imunostimulante, ajută la gestionarea sinuzitei, a curgerii nasului și a altor răceli.
  •  Vindecă ulcerele orale erozive cauzate de stomatită. Uleiul este utilizat în terapia complexă pentru tratamentul bolilor parodontale și pulpitei.
  •  Susține echilibrul hormonal la femei. Este utilizat pentru tratarea eroziunii cervicale, a fisurilor, a tulburărilor microflorei vaginale, a candidozei, a vaginitei și a altor afecțiuni ale sistemului reproductiv feminin.
  •  Este util să luați medicamentul extern în timpul sarcinii pentru a preveni formarea vergeturilor și vergeturilor, precum și o bună hidratare a dermei.
  •  Vindecă arsuri, răni și abraziuni, degerături și escare. Uleiul de cătină oprește dezvoltarea bacteriilor și microbilor, ceea ce permite utilizarea acestuia în recuperarea postoperatorie.
  •  Elimină ridurile, elimină petele de vârstă, îmbunătățește starea părului, a genelor, a sprâncenelor și a pielii.

REACȚII ADVERSE

Eventual: reacții alergice; când este administrat oral - amărăciune în gură, diaree; cu aplicare externă și rectală - arsură.

CONTRAINDICAȚII

Hipersensibilitate la produs; pentru administrare orală - colecistită, colangită, pancreatită, hepatită, colelitiază, copii sub 12 ani; pentru administrare rectală - diaree.

Utilizarea în timpul sarcinii și alăptării:

Utilizarea în timpul sarcinii și în timpul alăptării este posibilă numai dacă beneficiul preconizat pentru mamă depășește riscul potențial pentru făt sau copil.

Utilizarea la copii:

Contraindicat pentru administrare orală la copii cu vârsta sub 12 ani.